Antalya Muratpaşa'da minyatür bahçeler şekillendi

23.05.2025 - 10:30, Güncelleme: 23.05.2025 - 10:30 24 kez okundu.
 

Antalya Muratpaşa'da minyatür bahçeler şekillendi

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Dünya Biyoçeşitlilik Günü’nü doğa ve sanatın buluştuğu sıradışı bir atölye ile gerçekleştirdi.ANTALYA (İGFA) - Antalya Alyazma Kadın Danışma Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, ressam ve heykeltıraş Semra Erkal rehberliğinde katılımcılar önce alçıdan minik heykeller yaptı. Çimlendirilmiş mikro yeşillikleri bu heykellerin üzerine dikkatle yerleştirip sulayarak kendi küçük bahçelerini oluşturdu. Atölyede katılımcılar, ev ortamında kolaylıkla yetiştirilebilen, ilaçsız ve yüksek besin değerine sahip mikro yeşilliklerle tanıştı. Chia, keten tohumu, yeşil mercimek, maş fasulyesi, çörek otu, mısır ve ay çekirdeği gibi tohumların nasıl çimlendirilmesi gerektiği de atölyede anlatıldı. Yaklaşık 2,5 yıldır evinde mikro yeşillikler yetiştiren Semra Erkal, bu deneyimin sadece sağlıklı beslenmeye değil, aynı zamanda hangi tohumun nasıl bir gıdaya dönüştüğünü gözlemleme şansı sunduğunu belirtti. Erkal, “Sanatı doğayla birleştirdiğimiz bu atölyeyle sürdürülebilir yaşam, temiz gıda ve çevre bilinci konularında farkındalık yaratmayı hedefliyoruz” dedi. Atölyeye katılan diyetisyen Gözde Yılmaz, “Mikro yeşillikleri tanımak ve hayatımıza dahil etmek için harika bir fırsattı. Uzun süredir beklediğim bir etkinlikti. Belediyeye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Peyzaj Mimarı Işıl Hamamcıoğlu, “Çimlenmiş tohumların antioksidan oranı çok yüksek. Bu tür doğal, temiz gıdalara herkesin ihtiyacı var. Daha önce böyle bir eğitim aradım ama bulamamıştım. Belediyenin bu imkânı ücretsiz sunması gerçekten çok kıymetli.” dedi.

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Dünya Biyoçeşitlilik Günü’nü doğa ve sanatın buluştuğu sıradışı bir atölye ile gerçekleştirdi.

ANTALYA (İGFA) - Antalya Alyazma Kadın Danışma Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, ressam ve heykeltıraş Semra Erkal rehberliğinde katılımcılar önce alçıdan minik heykeller yaptı.

Çimlendirilmiş mikro yeşillikleri bu heykellerin üzerine dikkatle yerleştirip sulayarak kendi küçük bahçelerini oluşturdu.

Atölyede katılımcılar, ev ortamında kolaylıkla yetiştirilebilen, ilaçsız ve yüksek besin değerine sahip mikro yeşilliklerle tanıştı. Chia, keten tohumu, yeşil mercimek, maş fasulyesi, çörek otu, mısır ve ay çekirdeği gibi tohumların nasıl çimlendirilmesi gerektiği de atölyede anlatıldı.

Yaklaşık 2,5 yıldır evinde mikro yeşillikler yetiştiren Semra Erkal, bu deneyimin sadece sağlıklı beslenmeye değil, aynı zamanda hangi tohumun nasıl bir gıdaya dönüştüğünü gözlemleme şansı sunduğunu belirtti. Erkal, “Sanatı doğayla birleştirdiğimiz bu atölyeyle sürdürülebilir yaşam, temiz gıda ve çevre bilinci konularında farkındalık yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

Atölyeye katılan diyetisyen Gözde Yılmaz, “Mikro yeşillikleri tanımak ve hayatımıza dahil etmek için harika bir fırsattı. Uzun süredir beklediğim bir etkinlikti. Belediyeye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Peyzaj Mimarı Işıl Hamamcıoğlu, “Çimlenmiş tohumların antioksidan oranı çok yüksek. Bu tür doğal, temiz gıdalara herkesin ihtiyacı var. Daha önce böyle bir eğitim aradım ama bulamamıştım. Belediyenin bu imkânı ücretsiz sunması gerçekten çok kıymetli.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetesondakika.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.